Дачић: Потребне су нам кадровске и политичке промене

НОВИ САД:  Десета конференција Покрајинске организације Социјалистичке партије Србије у Војводини одржана је данас у Новом Саду под слоганом "Ми стојимо постојано", а председник странке Ивица Дачић истакао је да социјалисти треба да се усредсреде на то какав одговор треба да дају на тешке изазове.
Ivica Dačić Foto: Tanjug/J. Pap
Фото: Ивица Дачић Фото: Танјуг/Ј. Пап

На конференцији су изабрани сви предложени локални и општински кандидати."Нама јесу потребне кадровске и политичке промене. Ова конференеција је припрема за конгрес који се одржава 22. децембра“, напоменуо је лидер странке Ивица Дачић и додао да је циљ да се види, како је рекао, "шта није добро рађено, шта јесте и шта можемо боље“.

"Кадровска питања су у другом плану. Пре свега треба да се усресредимо на то какав одговор треба да дају социјалисти на овакве тешке изазове. Питање које је изазов за све странке у Европи је, како направити ефикасан систем, а да истевремено буде социјално праведан“, рекао је Дачић у конгресном центру Мастер, Новосадског сајма.

Упитан да ли ће бити нових парламентарних избора, рекао је да не зна, али да је СПС увек спреман за изборе, али да увек стављају на прво место државе и националне интересе.

"Свих 45 општинских и градских организација у Војводини су једногласно предложиле Ивицу Дачића за јединог кандидата за председника странке. Што се тиче кадровских промена, мислим да је време за генерацијску обнову“, рекао је Душан Бајатовић, председник покрајинског одбора СПС и напоменуо да че на наредним изборима појачати утицај СПС -а у Војводини.Дачић је прокоментарисао и ситуацију на Косову и Метохији. 

"Приштина безобзирно крши све споразуме који су потписани, оглушује се и на захтеве НАТО и ЕУ. Очигледно је њима циљ што већи хаос на Косову. Ми посматрамо ситуацију и трудимо се да будемо конструктивни“, казао је Дачић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести