Дачић примио Ориција у опроштајну посету

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Андреу Ориција.
daccich_oricio
Фото: Танјуг (видео)

Том приликом, Дачић му је захвалио на четворогодишњем ангажману и одличној сарадњи са Министарством спољних послова и другим институцијама Србије, базираној на међусобном разумевању и партнерском односу, о чему сведоче многобројни успешно реализовани пројекти.

Амбасадор Орицио је захвалио на отворености, сарадњи и личној посвећености министра заједнички договореним циљевима и приоритетима, као и његовој подршци раду Мисије, саопштило је Министарство спољних послова.

Обострано је констатовано да се дугогодишња квалитетна сарадња институција Србије и Мисије ОЕБС-а у Организацији истиче као пример успешне сарадње земље домаћина и мисије на терену.

Министар Дачић је изразио подршку даљим активностима Мисије ОЕБС-а и очекивање да ће оне и у будућности бити планиране заједно са надлежним ресорима и усклађиване са потребама земље на њеном реформском путу.

Министар Дачић је, такође, пожелео амбасадору Орицију наставак његове успешне каријере.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести