Дачић с амбасадорима земаља азијско-пацифичког региона

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић данас је у својству почасног госта учествовао на неформалном радном ручку са групом амбасадора земаља азијско-пацифичког региона
Dačić sa ambasadorima azijsko-pacifičkog regiona Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић данас је у својству почасног госта учествовао на неформалном радном ручку са групом амбасадора земаља азијско-пацифичког региона у Београду, чији домаћин је био амбасадор Републике Уније Мјанмар Мјо Аје. 

Дачић је у разговору са амбасадорима истакао да Србија посвећује посебну пажњу јачању веза и развоју сарадње са земљама азијско-пацифичког региона изражавајући задовољство што су наши односи са регионом, у последњем периоду, подигнути на још виши ниво. 

У том контексту оценио је да је политички дијалог Србије са земљама Азије и Пацифика добио на интензитету, да се економска сарадња успешно развија, а нове перспективе за унапређење сарадње се отварају и у другим областима. 

Пренео је спремност и отвореност Србије и своју лично да у наредном периоду још интензивније радимо на јачању сарадње и снажењу пријатељстава са државама Азије и Пацифика.

Амбасадори азијско-пацифичке групе земаља у Србији захвалили су министру Дачићу на указаној части, потврђујући спремност за наставак јачања билатералне сарадње својих земаља са Србијом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести