Дачић са амбасадором Аустрије о епидемији, развоју сарадње

БЕОГРАД: Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас амбасадора Аустрије у Србији Николауса Лутеротија, са којим је разговарао о тренутној епидемиолошкој ситуацији, као и о развоју парламентарне сарадње.
dacic
Фото: Танјуг (видео)

Лутероти је честитао Дачићу ступање на нову дужност, изразивши уверење да ће на новој функцији наставити да доприноси унапређењу сарадње између Србије и Аустрије, наводи се у саопштењу кабинета председника Скупштине.

Гост је пренео честитке председника Националног већа Аустрије Волфганга Соботке и савезног министра за европске и међународне послове Александра Шаленберга и пренео њихову захвалност за изразе подршке Србије након терористичког напада 2. новембра.

Дачић је истакао да су односи између Србије и Аустрије пријатељски и да, наводи, високом нивоу билатералних односа додатни квалитет може дати оснаживање парламентарне сарадње.

Изразио је спремност да својим личним ангажовањем допринесе даљем приближавању два парламента.

Лутероти је изразио спремност аустријске стране за развој парламентарне сарадње и пренео позив председника Националног већа Соботке за учешће на Петој светској конференцији Интерпарламентарне уније, која би требало да се одржи следеће године у Бечу.

Саговорници су се договорили да се након стабилизације здравствених прилика организују посете председника парламената, као и посланичких група пријатељства.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести