Дачић са првим амбасадором Казахстана у Београду

БЕОГРАД:  Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић примио је данас новоименованог амбасадора Казахстана у Србији Габита Сиздикбекова, и са њим договорио даљи наставак успешне сарадње у циљу додатног унапређења свеукупне билатералне сарадње.
Ivica Dačić primio novoimenovanog ambasadora Kazahstana u Srbiji Gabita Sizdikbekova Foto: Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић примио новоименованог амбасадора Казахстана у Србији Габита Сиздикбекова Фото: Танјуг/видео

Амбасадор Сиздикбеков је 24. октобра ове године предао акредитивна писма председнику Србије Александру Вучићу и он је први амбасадор Казахстана у Србији са седиштем у Београду, имајући у виду да је у јулу ове године председник Казахстана Касим Жомарт Токајев донео указ којим се дипломатско представништво Казахстан у Србији диже на ниво амбасаде.

Дачић је, како се наводи у саопштењу, уз добродошлицу пожелео успешан мандат новом амбасадору Казахстана, посебно изразивши задовољство због отварања Амбасаде Казахстан у Београду.Билатералне односе наше две земље је оценио као изузетно добре и указао да постоји значајан простор за њихово даље унапређење, посебно у економској сфери.

Амбасадор Сиздикбеков изразио је захвалност због топлог пријема и нагласио да ће током свог мандата радити у циљу даљег продубљивања билатералних веза између две земље у свим областима, укључујући и оне у којима досадашња сарадња није била на одговарајућем нивоу.

Договорен је даљи наставак успешне сарадње у циљу додатног унапређења свеукупне билатералне сарадње, реализовање посета на високом и највишем нивоу у наредном периоду, као и наставак размене мишљења о питањима од значаја у регионалним и мултилатералним оквирима.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести