Дачић: Социјалисти заједно са Српском листом на КиМ

БЕОГРАД: Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће социјалисти на ванредним парламентарним изборима на КиМ 14. фебруара наступити заједно за Српском листом.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Дачић је казао да ће удруженим снагама бити јачи у очувању националних интереса, у остварењу мира и сигурности и бољег живота Срба на КиМ, саопштио је СПС.

“Поновна победа представника Српске листе потврдиће нашу већ јасну поруку такозваним приштинским властима да не могу да заплаше српски народ на КиМ у борби за своја вековна огњишта", рекао је Дачић.

Он је оценио да српски народ на храбар, достојанствен и демократски начин доказује исправност свих одлука које су донесене у циљу заштите српских интереса на Космету, а за које се и он бори, и за које се борио, док је био на месту министра спољних послова.

"Резултати председника Србије Александра Вучића и залагање Владе Србије је најбољи деманти за све оне који су такве одлуке оспоравали и негирали”, рекао Дачић.

Дачић се данас састао са кандидатима за народне посланике, а на састанку је истакнуто да ће учешћем на тим изборима Српска листа потврдити одлучност српског народа са Космета да заједно са државним врхом Републике Србије настави борбу за опстанак и останак на простору јужне српске покрајине.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести