Дачић: Увреде на рачун патријарха Порфирија су светогрђе

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић оценио је данас да су увреде изречене на друштвеним мрежама на рачун патријарха Порфирија поводом његовог оглашавања око сукоба на протестима право светогрђе.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Не знам чиме је изазвао такве нападе, када је само позвао да не буде сукоба и да се све одвија у миру. Вероватно им је засметало то што их није подржао", рекао је он гостујући на ТВ Пинк.

Додао је да је оно лоше што су друштвене мреже донеле са собом то што људи кријући се иза лажних имена одапињу стреле према другима, мада како је истакао, неки то раде и под пуним именима и на мрежама се понашају као људи ослобођени сваке одговорности.

Истакао је да се људима у Србији никада није бранило да протестују и као некадашњи министар унутрашњих послова навео да је договор увек био да не сме да се дозволи блокада међународних саобраћајница.

Коментаришући протесте претходног викенда, рекао је да они који су их организовали желе да буде инцидената да би они довели до омасовљавања протеста.

"То је везано за предстојеће изборе и позиционирање одређених структура пред изборе, јер многе опозиционе политичке странке неке нису део овога, имају своју политичку агенду и нису са овима који протестују већ су против њих", оценио је Дачић.

Нагласио је да није тачно да се Закони о референдуму и експропријацији, због чијег се усвајања протестовало, доносе због Рио Тинта.

"Закон о референдуму је требало давно да се донесе. То је била обавеза после усвајања Устава 2006. али то није урађено", навео је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести