Дачић заказао седницу Скупштине за 26. јануар

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић сазвао је за 26. јануар прву ванредну седницу у актуелном сазиву на којој ће посланици расправљати о више споразума које је поднела Влада Србије.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

На дневном реду је 11 тачака, а међу њима је Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Великог Војводства Луксембург о размени и узајамној заштити тајних података.

Пред посланицима су предлози закона о потврђивању споразума о преносу надлежности за пружање услуга у ваздушном саобраћају између Савета министара Босне и Херцеговине, Владе Србије и Владе Црне Горе, о потврђивању Измене Међународне конвенције о Хармонизованом систему назива и шифарских ознака робе, о потврђивању Другог додатног протокола Светске поштанске конвенције, о потврђивању Споразума о сарадњи између Владе Србије и Владе Исламске Републике Ирана у области заштите биља и биљног карантина.

Посланици ће расправљати и о Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о сарадњи у борби против тероризма.

На дневном реду је и Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план Комисије за хартије од вредности за 2021. годину, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

Расправљаће се и о Извештају о раду Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге за 2019. годину, Предлогу одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине, који је поднела Посланичка група СПС.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести