ЗАСЕДА ГЛАВНИ ОДБОР СНС О КиМ и стању у странци,кога ће споменути Вучић?

Седница Главног одбора СНС биће одржана данас, а скуп ће, како је најављено, почети у 18 часова у београдском Сава центру.
Aleksandar Vučić, Glavni odbor SNS Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Из  СНС је саопштено да ће се на почетку седнице, члановима Главног одбора обратити се председник странке, и тај део седнице биће отворен за представнике медија, након чега се седница затвара за јавност.

Председник Србије и ли­дер напредњака Александар Вучић најавио је у петак скуп  руководства СНС, напо­менувши да ће се на дневном реду наћи и две значајне теме. Наиме,  говориће се према његовој најави, о једној државотворној теми, о Косову, али и о партијској, везаној за стање у странци. Тиме је уједно и појашњено која су то “ домаћа “ посла због којих Вучић није отпутовао на заседање СБ УН, рекавши да жели неко време да буде у Србији. Вучић је новинарима пре пар дана рекао да наредне године очекује  значајне промене у странци. То је додаје, везано за припрему за изборе 2020. године, како би они који буду преузели руковођење Српском напредном странком обезбедили већину зарад добробити грађана Србије и будућности земље.

Остаје да се види да ли ће се Вучић данас позабавити конкретним именима, чијим радом је незадовољан, не само у општинама, већ и функционерима који седе у Немањиној

Остаје да се види да ли ће се Вучић данас позабавити конкретним име­нима, чијим радом је незадовољан, не само у општинама, већ и фун­кционерима који седе у Немањиној, обзиром да  повремено у јавност и даље стижу гласине да у самој Влади има оних који се нису показали да су спретни тимски играчи, што је и била главна  замерка премијерке Ане Брнабић. За сада се још увек не зна да ли ће се на тапету наћи пре неколико месеци актуелизована реконструкција Владе Србије, од које се одустало због решавања косовског проблема. У не­колико наврата од страначких фун­кционера могло се чути да у СНС  неће бити места за оне који су се окористили на рачун партије. Министар уну­трашњих послова Србије и функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је јуче  да та странка охрабрује државне органе да никога не посматрају кроз партијску припадност, већ само да ли се понаша у складу са законом. Истиче да  “ СНС хоће да разговара и о томе, не да прогони, јер неће да преузима надлежност државних органа, али хоће да отвори дијалог и у својим интерним органима “.


Чија је косовска битка

Упитан од којих функционера је очекивао да стану уз Вучића око Косова, Небојша Стефановић каже да није ствар у томе од кога је он то очекивао, већ што многи људи не осећају да ово није његова приватна ствар.

- Очекујем чланство које има више контакта са реалношћу, са оним што се зову интереси Србије. Вучић покушава да реши проблеме од којих су други беже, али и онда неко каже:” То није моја борба “. Извините, а чија је - запитао је Стефановић и поручио:“ Немојте да пуштате да Вучић све сам носи на својим леђима “.

Он је додао да председник Србије Александар Вучић ужива апсолутну подршку и Српске напредне странке и Владе за решавање косовског проблема.


- Ми смо странка која поштује законе. Ми се управо залажемо да се држава обрачуна са сваким ко се огрешио о закон. Није ово време Драгана Ђиласа, Бориса Тадића и Вука Јеремића када је партијска књижица ДС  била све и свја - рекао је Стефановић. Истиче да нема заш­тићених и да странка ствара механизме да свако мора да одговара пред законом.

- Важно је да ми као највећа странка стално шаљемо сигнал да се нисмо успавали, да је свако од наших чланова одговоран и да га нико нећемо заштити уколико је прекршио закон - напомиње Стефановић. Порука је да оном ко је огрезао у корупцију, како каже, то неће бити опроштено.

- То је нешто на чему је председник Вучић, откад је дошао на власт, интензивно радио - да се покаже да у овој земљи, иако сте тајкун, политичар, страначки колега или рођак, нећете бити заштићени - поручио је министар.


Глишић: Сви ће морати да испоставе резултат

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић у више наврата захтевао је да се партијски органи  позабаве понашањем поједнаца, који су преко СНС  добили функције, и то на разним нивоима власти.

- Наши људи морају да схвате да странка има своју политику, ставове које кад заузме, морамо сви да поштујемо. Сви ће морати да испоставе резултат и да за своје понашање, које евентуално одудара од страначких ставова, дају објашњење - рекао Глишић. Он је пре извесног времена јавно критиковао Зорану Михајловић због њених истпуа у јавности. “Све што будем имао да кажем на рачун њеног понашања и рада, урадићу на страначким органима”, својевремено је најавио.


Говорећи о полемикама везаним за ријалитије, Стефановић констатује да свако у влади има право на своје мишљење, али уједно не мисли да министри треба да уређују приватне медије. Упитан да ли је то увертира за смену Владана Вукосављевића, рекао је да о томе он не одлучује, али да му је чудно да министру културе не смета што га брани човек који је отац ријалитија, при чему је мислио на Драгана Ђиласа.

- Погледајте суштину његове изјаве - дубинска подршака Вукосављевићу коју је он искористио као политичку алатку да опет нападне Владу и то на теми чији је сам отац - поручио је Стефановић.

        С. Станковић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести