Дармановић: Црна Гора ће гласати да Косово буде члан Интерпола

Министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић поновио је да ће Црна Гора поново гласати да Косово буде чланица Интерпола, али је напоменуо и да су односи са Србијом најбољи и најстабилнији од црногорске независности.
h
Фото: EPA/GEORGI LICOVSKI

“Ми смо већ једном гласали за чланство Косова у Интерполу. Не видим да бисмо сада мењали тај став. Ми смо признали Косово, у тој смо групи од 100 држава које су признале Косово”, казао је Дармановић.

Наша земља, јасан је министар, не може утицати на оно што договоре Косово и Србија око размене територија.

“Желимо све најбоље и једном и другом нашем сусједу. Били смо увек пријатељи њиховог дијалога. Не може Црна Гора бити промотер решења између два суседа. Црна Гора је увиек подржавала њихов дијалог и била пријатељ објема странама. Црна Гора не жели кризе и политичке тензије у региону”, поручио је Дармановић.

Он је поновио да су односи Црне Горе и Србије веома добри.

“Могу рећи најбољи и најстабилнији од времена кад су две државе постале независне. Суштински односи са Србијом нису нарушени. Напротив, наша сарадња је добра и на билатералном и мултилатералном плану. Наравно, у политици постоје разне неравнине, разлике које никад нисмо крили. Ми смо чланица НАТО-а, Србија није, она то не жели да буде”, казао је Дармановић.

А то што је владајућа црногорска коалиција предложила резолуцију о поништавању Подгоричке скупштине је унутрашње питање Црне Горе.

“Не знам зашто би се данашња Србија са тиме идентификовала. Може, али не мора. Наша унутрашња питања ми морамо сами да решавамо”, јасан је Дармановић.

(портал ЦДМ)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести