Делегација Покрајинске владе у посети Косову и Метохији

НОВИ САД: Делегацију Покрајинске владе, коју предводи покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, а чине је Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, у пратњи хора цркве Св. Георгије из Новог Сада, примио је владика рашко-призренски Теодосије, у порти манастира Грачаница.
gracanica
Фото: vojvodina.gov.rs

Овом приликом покрајински секретар Милошевић уручио је рачунаре и хигијенские пакете епархији, општини Грачаница и НВО „Мајка девет Југовића“. Једини женски фудбалски клуб на територији Косова и Метохије добио је помоћ у виду опреме.

Мотива увек има ововременских, који су изражени у хуманитарној помоћи и то је нешто што траје и што ће задовољити некога неколико дана или недеља.

Међутим, овде смо да у потребама смисла нашег опстанка, трасирамо нешто што није само вредновање историјског наслеђа Косова и Метохије и оно што је изазов данас, него и оно што ће бити вековима испред нас, рекао је Милошевић.

Владика се захвалио пријатељима из Војводине, а чланови Покрајинске владе истакли су да ће увек подржавати народ и цркву.

Представнице ФФ Грачаница уручиле су захвалнице представницима покрајинске Владе.

Посета је додатно уприличена наступом хора цркве Св Георгија и предавањем на тему „О телесном и духовном у времену данашњем“.

Делегација Покрајинске владе данас ће се упутити ка Пећкој патријаршији и Високим Дечанима, а последњег дана посете обићи ће и царски град Призрен.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести