Делегација шангајске Канцеларије за приговоре код Покрајинског омбудсмана

Покрајински заштитник грађана – омбудсман проф. др Зоран С. Павловић разговарао је са представницима Канцеларије за пријем приговора кинеске покрајине Шангај.
Delegacija Kancelarije za prijem prigovora kineske pokrajine Šangaj Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Делегација Канцеларије за пријем приговора кинеске покрајине Шангај Фото: Покрајинска влада

Гостима из Кине представљен је рад, организација и надлежности Покрајинског омбудсмана, као и Заштитника грађана Града Новог Сада, док је Ванг Јианхуа (Wang Jianhua), директор шангајске Канцеларије, присутне упознао са начином рада и организацијом Канцеларије.

На иницијативу гостију из Шангаја, састанку су присуствовали и представници из Покрајинске владе.

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, овом приликом је нагласио да Покрајинска влада остварује веома добру сарадњу са кинеским покрајинама. Од скоро 40 споразума, како је рекао, које је Покрајинска влада потписала са регионима у Европи и свету, слободно се може рећи да је најактивнија сарадња са кинеским провинцијама.

Фото: Омбудсман проф. др Зоран С. Павловић са представницима Канцеларије за пријем приговора кинеске покрајине Шангај Фото: Покрајинска влада

Он је истакао да томе посебно доприносе политички односи између Републике Србије и Народне Републике Кине који су уздигнути на ниво стратешког партнерства, без отворених питања и уз бројне политичке сусрете на државном нивоу. За Републику Србију и АП Војводину, Кина је најзначајнији трговински партнер у Азији.

„Жеља нам је да и овај сусрет подстакне наставак сарадње кроз размену посета и политичко-привредних делегација, што би резултирало закључивање споразума о сарадњи између провинције Шангај и АП Војводине“, рекао је Дракулић.

Поред представника Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, састанку су присуствовали су и локални омбудсмани из Панчева, Бачке Тополе, Сомбора и Новог Сада.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести