Делегација Војвођанског фронта са министарком Чомић

НОВИ САД: Делегација Војвођанског фронта, на челу са Ненадом Чанком и Александром Оџићем, разговарала је данас са министарком за људска и мањинска права и друштвени дијалог Горданом Чомић, а међу темама разаговора били су попис становништва предвиђен за 2022. годину, као и ‘‘потреба признавања војвођанског идентита’‘.
lsv
Фото: LSV

Како је саопштено из Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ), на састанку је било речи о актуелним проблемима нашег друштва, као и њиховим могућим решењима.

Оцењено је да је потребно много више пажње посветити решавању озбиљних еколошких проблема, као што су питање квалитета ваздуха и пијаће воде.

Делегација Војвођанског фронта упознала је министарку Чомић са отвореним питањима везаним за попис становништва 2022.године, а нагласак је стављен на потребу признавања војвођанског идентитета, наводи се у саопштењу.

На крају састанка делегација Војвођанског фронта осврнула се на проблеме у раду појединих Савета националних заједница, а посебно је апострофиран проблем Савета румунске националне заједнице.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести