Демократа Ненад Боровић прелази у СНС

Доскорашњи члан Демократске странке и њен сад већ бивши посланик у Скупштини Војводине Ненад Боровић, који је у јуну искључен из ДС-а, прелази у посланичку групу „Александар Вучић – Србија побеђује”.
pokrajina poslanici
Фото: Dnevnik.rs

Тим поводом ће се Боровић и потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Дамир Зобеница у уторак обратити јавности.

Боровић је данас у кратком телефонском разговору за „Дневник” рекао да прелази у посланичку групу „Александар Вучић – Србија побеђује” јер не жели да га демократе прозивају због тога што редовно учествује у раду покрајинског парламента, али да је главни разлог његовог преласка то што се не слаже с политиком ДС-а да странка буде „сигурна кућа за оне који су је злоупотребили и уништили”.   

– Као посланик имам обавезу према грађанима и желим до краја посланичког мандата да активно учествујем у раду Скупштине Војводине, у будућности као члан посланичке групе „Александар Вучић – Србија побеђује” – навео је Боровић, посланик покрајинског парламента из Руме.

Он је подсетио на то да су га из Демократске странке искључили због тога што није бојкотовао рад парламента него је активно учествовао на седницама.

– То је био формални разлог мог искључења. Суштински разлог је био моје дубоко неслагање с политиком ДС-а да странка буде сигурна кућа за оне који су је злоупотребили и уништили – истакао је Боровић. 

Ненад Боровић је један од најактивнијих посланика у Скупштини Војводине с посланичком стажом од 11 година. Био је једини опозициони посланик који у протеклом периоду није бојкотовао рад Скупштине Војводине.

Е. Марјанов

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести