Демонстранти срушили ограде у Коларчевој, један мушкарац повређен

БЕОГРАД: Протест под називом 1 од 5 милиона завршен је око 20.30 испред зграде Старог двора, где су демонстранти поставили ограде, које су претходно покупили из Коларчеве улице.
1 od 5 miliona/Fonet
Фото: FoNet

Учесници демонстрација су запалили бакље и узвикивали поруке упућене председнику Србије "готов си" и заменику градоначелника Београда - "одлази".

Иначе, протест "1 од 5 милиона" променио је руту и после говора код Владе Србије био је на Тргу републике, уместо да буде испред Пинк телевизије, како је раније најављивано.

“Узмите све што има успут, да ослободимо град", чуло се преко разгласа са камиона, током "акције" уклањања металних преграда и саобраћајних знакова о преусмеравању саобраћаја због реконструкције Трга републике.

„Склоните Весићеве барикаде, да ослободимо престоницу, да покажемо чији је ово главни град, чија је престоница", узвикивано је.

Бошко Обрадовић, Драган Ђилас и Борко Стефановић су такође уклањали металне преграде, а потом су се фотографисали са њима као са "трофејом".

Потом су наставили шетњу носећи и ограде и саобраћајне знаке.

Полиције није било.

Глумац Бранислав Лечић, у обраћању окупљенима испред владе, рекао је да је одлука о рути промењена, јер је код Пинка, како каже, припремана клопка, као и пре два дана, када су представници опозиције у скупштини града покушали, каже, да предају захтев за смену заменика градоначелника.

Како пишу медији, један мушкарац је повређен испред зграде Владе Србије.

Фото: Пинк телевизија током протеста/Танјуг/З. Жестић

Власник Пинка Жељко Митровић, како је јавио репортер Танјуга, лично је пуштао музику на првом спрату зграде.

На згради ТВ Пинк били су окачени транспарентни са натписима: "Ђики, врати нам паре", "Никад више Гоца Узелац", "Бошко, Гоцу ти нећемо опростити" и велики љубичасти транспарент на коме пише "Стоп насиљу, само љубав". Сви транспарентни су потписани са "радници Пинка".

Испред самог улаза у ТВ Пинк били су постављени столови са освежењем.

Такође, група студената придружила се организовано протесту најпре скупом код Студентског града на Новом Београду, а потом су се упутили пешке до зграде Владе Србије, где су се придружили осталим демонстрантима док су ишли до седишта Пинк телевизије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести