Део демократа поново заједно

БЕОГРАД: Демократска странка, Социјалдемократска странка и "Заједно за Србију" данас су се ујединиле и постале јединствени политицки субјект - Демократска странка. 
zoran lutovac
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

То је саопштено на скупу у Комбанк дворани, на којем је председник ДС Зоран Лутовац рекао да ће врата "нове" Демократске странке бити отворена и за друге партије, удружења, покрете, и појединце, како би се реализовало најшире могуће окупљање, односно јака политичка организација, која ће се залагати за демократске вредности. 

"Уједињујемо се данас, ми овде присутни, али отварамо врата и свима онима који желе да се боре са нама за праведнију и бољу Србију, за солидарност, слободу и демократију", навео је Лутовац.

На почетку скупа прочитан је Проглас о уједињењу у коме се наводи да је потребно уједињење демократских снага на јасној идеолошкој платформи.

У прогласу се наводи да је циљ, између осталог, борба за европске вредности, владавину права, независно судство, поштовање закона, уредењен правни амбијент, добросуседске односе, мир у региону...

Председник "Заједно за Србију" и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је потребна снажна ДС која би добила мандат грађана:

"Све је у нашим рукама", уверен је Зеленовић, само, каже, треба да се "врати самопоуздање нацији". 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести