Део опозиције напустио данашње заседање парламента

БЕОГРАД: Посланици дела опозиције напустили су данашње заседање у знак солидарности са послаником СДС Марком Ђуришићем, коме је данас председница парламента Маја Гојковић изрекла меру удаљења са седнице.
skupstina srbije dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

На заједничкој конференцији за новинаре посланици ДС, СДС, Нове странке, као и они из клуба самосталних посланика, Народе странке, Покрета за спас Србије поручили су да ће се сутра вратити у парламент и наставити борбу.Ђуришић је, објашњавајући како је добио четири опомене и меру удаљења са седнице, рекао да је он једноставно изразио сумњу у кворум и тражио да се то утврди.

"Данас је на седници скупштине на један нови ниво подигнуто урусавање парламента. Ја сам тражио да се утврди кворум, онако како сам то могао, са свог места...кажњен сам са 50 одсто од плате и удаљен на 20 дана", рекао је Ђуришић.Како је рекао, очигледно је да власт не може ни мало киритке да истрпи, те додао да је уверен да ће сви посланици који буду критички говорили доживети исту судбину.

Шеф посланичке групе ДС Горан Ћирић рекао је новинарима да је Ђуришић добио "неправедну казну" и подсетио да он из седнице у седницу тражи разрешење председнице парламента Маје Гојковић.Лидер Нове странке Зоран Живковић рекао је да је Ђуришић тражио да се утврди кворум када је било очигледно да га нема, те да је седница која је у току, због тога нелегална.

"Ми ћемо данас да изађемо напоље и позивамо све гледаоце РТС да одгледају до краја и да виде на шта лици монолог примитивних и недостојних и како изгледа парламент без критичке опозиције", рекао је Живковић новинарима.Он је поручио да ће се посланици сутра вратити како би показали да имају храбрости да наставе битку.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести