Ђилас и Бакић се међусобно оптужују - ко ради за Вучића?

БЕОГРАД: Драган Ђилас, један од лидера Савеза за Србију, назвао је данас социлога Јова Бакића лажовом и оптужио га да је током протеста давао "штеточинске изјаве, које је потом власт искористила да опозицију оптужи за насиље".
jovo bakic, Tanjug
Фото: Tanjug

Он је тако, поред осталог, одговорио на Бакићеву изјаву да он, Драган Ђилас, и председник Србије Александар Вучић представљају две стране једне исте медаље

Јово Бакић је у новогодишњем интервјуу за лист Данас изјавио да су Вучић и Ђилас "представници олигархије која урушава српско друштво", да је Ђилас тајкун, да је у могућем "дилу" са председником Србије, на шта му у Ђилас у данашњем одговору у Данасу узвраћа питањем - има ли он дил са Вучићем када за седам година није имао ниједан проблем од оних које он, Ђилас, како тврди има, набрајајући да је од 2012. до 2014. године дошло до хапшења његових пријатеља и сарадника, да је под притиском морао да прода фирму, да је објављено на хиљаде насловних страна где је спомињан у негативном контексту...

Ђилас каже да је Бакић након избора 2012. године хвалио Александра Вучића и његову владу, да је онда ушао са Борком у прављење Левице Србије, па схватио да он није довољно добар те изашао, после чега је говорио јако ружно о људима са којима је дотад сарађивао, као и да је, када се велики део Србије ујединио око Саше Јанковића, подржао Белог Прелетачевића, кога је, тврди, власт измислила да ''скине'' гласове Јанковићу".... ,

Подсећа га и да је током протеста давао, како је навео, низ штеточинских изјава.

"Говорио си да ћемо их јурити по улицама? Ко ће да их јури? Ти? Па ти седиш у Еаст Wест Бридге са Жељком Митровићем и Зораном Михајловић! Зашто их не појуриш кад их видиш? Говорио си да треба упасти у РТС са дугим цевима? Шта ти је идеја? Да пуцамо у новинаре који не раде професионално свој посао?", запитао се Ђилас.

Фото: Танјуг/ Андрија Вукелић

Ђилас је демантовао и да је Бакића звао у политичку странку, коју је у то време намеравао да направи, а потом и оформио априла 2019. године.

Он Бакићу пребацује и намеру да формира странку и учествује на изборима.

"Међу онима који тако радећи раде у корист Александра Вучића нашао си се и ти. Занимљива чињеница. И после свега ти и даље имаш образа да тврдиш да сам ја у дилу са Вучићем, а ти си му љути противник? поручио је Бакић Ђиласу.

Претходно је Јово Бакић у опширном интервјуу Данасу, између осталог, рекао да му је Ђилас, "као и Вуцић, али и Јеремић и Саша Радуловић, нудио да уђе у странку, коју је тек требало формирати".

"Тада је за јавност глумио да се премишља у вези са оснивањем странке, иако је већ одавно одлуцио… Рекао сам му отворено да му не верујем. Имајуци у виду његово излажење из политике, па врацање, као и ангажман који не би био могућ без пристанка Вучића, поставља се питање и испоставља сумња о томе који су његови мотиви…"

Бакић је као упитно поставио то, што се, како каже, против свих Ђиласових сарадника воде кривицни поступци, само против њега самог не.

"Дакле, или је потурао људе да потписују правно спорне документе или има договор с влашћу. У том смислу, Ђилас не улива поверење", рекао је између осталог Бакић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести