Ђилас: Намрачило се, спрема се олуја, можда падне власт

БЕОГРАД: Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас поновио је данас метафору коју је употребио у ауторском тексту за данашњу Политику - ко не слуша буру, слушаће Олују, а на питање да то протумачи одговорио да “када пада киша има и олује и да ће се видети да ли ће пасти нека власт”.
djilas
Фото: Танјуг/ Андрија Вукелић

Ђилас је најпре, одговарајући на питање о дијалогу власти и опозиције на Факултету политичких наука, казао да тај дијалог, за који је после првог састанка рекао да нема смисла, више не прати и да више није тема.

Он је додао да поштује намеру организатора да заиста нешто ураде по питању изборних услова, за разлику “од неких”.

“Али шта ми да причамо када је Небојша Стефановић шеф те радне групе за изборе. Ми треба да знамо где смо, где живимо... Рекао сам у тексту за Политику, ко не слуша буру, слушаће олују, а много се намрачило у овој земљи и ускоро ће почети да пада...”, рекао је Ђилас новинарима.

На питање шта то значи, одговорио је да мисли да је био довољно јасан и да свако тумачи на свој начин...

Лидер ССП је, иначе, данас одржао конференцију за новинаре испред листа “Ало”, јер је јуче прошао рок да тај лист, како је казао, објави пресуду по тужби коју је добио против њих, а они то, каже, нису учинили.

У пресуди се наводи да је циљ “Ало-а” био да њега дискредитују, те да у тексту који су објавили 3. фебруара пише да је “Ђилас милионима купио синдикате, да је позајмио 10 млииона евра од Мишковића...”

“Донео сам одлуку да заиста за сваку лаж која представља увреду и клевету од сад тужим”, рекао је Ђилас и навео да тренутно има 67 тужби против низа медија и функционера СНС.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести