Ђилас: НБС је независна, шаље контролу због неистина у таблоидима

БЕОГРАД: Лидер Странке слободе и правде (С СП) Драган Ђилас упутио је данас допис гувернерки Јоргованки Табаковић у којем оптужује Народну банку Србије (НБС)да није независна у свом раду, јер је, како каже, реагујући на неистине из таблоида да он не плаћа порез, гувернерка издала налог за контролу његове компаније Мултиком Опен.
dragan djilas tanjug
Фото: Танјуг/видео/Драган Ђилас

Ђилас наводи да су његове фирме током претходних година контролисале разне инспекције и да никакво кршење закона није забележено.

"Седам година нисте приметили ништа проблематично у нашем раду, али сте после лажи у таблоидима о томе како избегавам плаћање пореза инвестирајући новац у фирму чије је оснивање у складу са законом пријављено НБС, одлучили да пошаљете инспекцију", рекао је Ђилас.

Истиче да он нема никакав проблем са контролом од стране државних органа, али је проблем, наводи, што је НБС реаговала након писања таблоида.

Ђилас је позвао Табаковић да "не обавља партијске задатке", већ да ради свој посао у складу са законом, али и да одговори на питање С СП-а од пре седам дана - зашто НБС није реаговала на одлуку банака да од 1. јануара повећају провизије за разне услуге.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести