Ђилас: Протести су били мирни, власт реаговала брутаном силом

БЕОГРАД: Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас данас је прокоментарисао протекле догађаје око блокаде путева широм Србије као мирни протест грађана,а власт оптужио да је на такав протест реаговала "бруталном репресијом ".
dragan djilas tanjug
Фото: Танјуг/видео/Драган Ђилас

Ђилас је уз то оптужио министра унутрашњих послова Александар Вулин и председник Србије Александар Вучић о да стоје иза свих догађаја током протеста и затражио да буду пуштени они који су на протестима ухапшени, а да се приведу налогодавци и извршиоци "батињања".

"Знамо да је тај догађај организован од стране државе, држава је повукла полицију, државним аутомобилима су довезени батинаши који нису хапшени и поред свих доказа", рекао је Ђилас новинарима, испред Скупштине где се одржава седница Скупштине Града Београда

Лидер С СП-а казао је да свако има право у земљи да исказује протест, као и да, тврди, има право да блокира саобраћај на одређено време.

Тврди да нико нема право да због тога оне који протестују малтретира, а камоли, како каже, пребија.

Навео је да је Соња Пернат, мајка троје деце, ухапшена у Зрењанину и рекао да су јој стављене лисице на руке као да је серијски убица, а не особа која је мирно протествовала.

"Видели смо командира полиције у Београду како одгурује грађане и ону жену баца преко ограде. Сви који су јуче говорили да је то у скалду са правилима реаговања полиције су лагали", казао је Ђилас.

Наводећи да је колумнисткиња Љиљана Смајловић казала да багер није хтео да згази људе и да се кретао споро, Ђилас иронично каже да су иначе багери познати по томе да се крећу 100 километара на сат најмање.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести