Ђилас: Уместо позива на јединство, напади, вређања...

БЕОГРАД: Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас упутио је данас отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем је изнео низ критика на његов рачун уз констатцију да је опозиција месец дана "ћутала на незнање, грешке и неодговорност".
dragan djilas tanjug
Фото: Танјуг/видео/Драган Ђилас

Ђилас је навео да је СзС излазио са предлозима мера које је власт називала смешним, па их је онда, са недпустивим кашњењем спроводила, те додао да је опозиција била мета “изопачених мозгова његових сарадника” који су, каже, по његовом налогу тврдили да они желе да број мртвих буде као у Италији и Шпанији.

Ђилас у писму пита да ли се председника Србије запитао да ли је то последица непослушности појединих грађана то што су пре само двадесетак дана поједини “његови стручњаци” говорили, између осталог, да Србија неће бити жариште короне или да је реч о најсмешнијем вирусу.

Ђилас поручује даље да су уместо признања гршке и позива на заједничју борбу против епидемије настављени напади, вређање, спотови...

Он је у писму, између осталог, тврди да Вучић говори опречне ствари, уноси немир и панику, те поручио да сада нема светије и прече ствари него да се очувају људски животи и да се делује брже и конкретније.

“Потребно нам је јединство. Ако га власт И даље буде нарушавала, на нама грађанима је да је сачувамо. Да помогнемо једни другима И да пре свега будемо људи. Да, без обзира на све останемо мирни и прибрани, да што је више могуће будемо код куће и да озбиљно схватимо потребу за самоизолацијом”, поручио је Ђилас у писму председнику Александру Вучићу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести