Ђилас за Поноша, први избор Народне странке - Алексић

БЕОГРАД: Лидер ССП Драган Ђилас изјавио је данас да Мирослав Алексић из Народне странке до пре седам дана није ни помињан као председнички кандидат опозиције и да је у току истраживање које мери и његов рејтинг, док у Народној странци кажу да су изненађени тврдњама да рејтинг Алексића није мерен.
zdravko ponos, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Ђилас је казао да ССП истраживања рејтинга ради већ 14 месеци и да су резултате више пута објављивали на својој фејсбук страници.

"Међу кандидатима није био господин Алексић, јер он до пре седам дана није помињан као потенцијални кандидат за председника Србије", рекао је Ђилас на Н1 и додао да се у последњем истраживању, које се, каже, управо завршава, мери и Алексићев рејтинг.

У Народној странци су раније данас казали да су изненађени тврдњама да рејтинг Мирослава Алексића није мерен и да је постајо договор са ССП-ом да се ураде два паралелна истраживања која би измерила потенцијал неколико могућих председничких кандидата.

Портпарол Народне странке Стефан Јовановић рекао је за Н1 да су истраживања управо данас стигла и да показују да су кандидати и Мирослав Алексић и Здравко Понош добри , као и још неколико људи.

Ђилас је јуче изашао са изјавом да је уверен да ће све опозиционе странке стати иза Здравка Поноша као председничког кандидата и да неће одустајати од тог предлога, док су из Народне странке на то реаговали саопштењем у којем су рекли да за Поноша сазнају из медија.

Након тога, лидер Народне странке Вук Јеремић је поручио да се приликом одређивања кандидата опозиције за председника Србије не би требало водити било каквим личним, партијским или неким другим посебним интересима и да је важно оцувати јединство коалиције Народне странке, ССП и ДС.

"Први избор Народне странке је Мирослав Алексић. По мом мишљењу, и Алексић и Здравко Понош су добри кандидати", рекао је Јеремић за Њузмакс Адриа.

Он је додао да без обзира што је Понош члан Народне странке кога предлаже председник ССП, а не Народна странка, спреман да га подржи.

ССП, НС и ДС су у новембру прошле године потписали договорили о заједничком наступу на изборима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести