Директор шабачког Завода писао Зеленовићу: Не треба нам ваш тим

ШАБАЦ: В.д. директора Завода за јавно здравље Шабац Бранко М. Вујковић у отвореном писму критикује в.д. градоначелника Небојшу Зеленовића због најаве да ће фирмирати стручно-експертски тим и одабрати стручњаке и епидемиологе који би га чинили.
s
Фото: Youtube Printscreen

Вујковић, наиме, сматра да стручно-експертски тим који би обављао посао уместо Зеленовића не би имао никакву формалну, ни функционалну улогу у здравственом систему.

Такође, он сматра да у том тиму не би требало да буду епидемиолог Зоран Радовановић, генетичар Оливер Стојковић и епидемиолог у пензији Драгутин Марковић, а које као "најбоље људе у земљи и најбоље људе у граду", предлаже Зеленовић.

Вујковић подсећа и да је Радовановић раније изјавио да није преузео никаву функцију, а да савете у оквиру својих могућности даје свакоме ко их тражи.

"Већ неко озбиљно време покушавате да у Вашој жељи и и вољи за влашћу проширите своје спознаје са ускостручном здравственом науком званом епидемиологија. За бављење тиме морало би да се прво заврши факултет да се упути и научи о којекаквим стварима о људском телу, начину како оно функционише, а нарочито о силним болестима којима се оно повинује или лечи", навео је директор Завода између осталог у писму Зеленовићу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести