ДНЕВНИК САЗНАЈЕ Кузмановић на челу Архива Војводине

НОВИ САД: Како „Дневник” сазнаје, заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисаwе и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић биће директор Архива Војводине. Он ће заменити Владимира Андрића, који је био вршилац дужности директора те установе. Андрић је стекао услове за одлазак у пензију.
nebojsa kuzmanovic
Фото: vojvodina.gov.rs

Својим постојаwем и радом, Архив Војводине стварно и симболички сведочи о националном и културном идентитету, историјској и правној заснованости државног постојаwа и континуитета, о истинској уклопqености у европско цивилизацијско искуство. Архив Војводине је 2013. године,

Одлуком Владе Републике Србије, стекао статус установе културе од националног значаја.

Архив Војводине чува и стручно одржава (око) 9.000 метара архивске грађе у 566 архивских фондова и збирки. Као институција која прати модерне токове и захтеве истраживача, успео је да дигитализује Збирку матичних кwига Војводине и на тај начин омогући коришћеwе тих података у дигиталном облику.

Пуштаwем у рад тог сервиса, Архив Војводине се сврстао у мали број европских институција културе у којима је омогућен онлајн приступ архивској грађи.

М. Ст.

Фото: Arhiv Vojvodine

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести