Добра политичка и економска сарадње Србије и Републике Кореје

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић оценила је у разговору с министарком спољних послова Републике Кореје Ганг Гјонг-хва да су пријатељски односи две државе резултат добре политичке и економске сарадње.
b
Фото: Tanjug (video)

Три деценије од успостављања дипломатских односа - јубилеј који обележавамо у овој години, сведочи о високом нивоу ових односа и представља добру прилику да учврстимо сарадњу наших земаља, истакла је премијерка Брнабић.

Председница владе је навела да је брзи развој економије Републике Кореје, једне од највећих на азијском континенту, пример добре праксе на којем би Србија желела да учи.

Шефица корејске дипломатије оценила је да Србија има велики потенцијал за инвестиције у привреди, али и у ИТ сектору, који у Републици Кореји достиже највише стандарде.

Према њеним речима, управо то је правац у којем треба усмерити даљу сарадњу.

Као добар пример, саговорнице су подсетиле на оснивање Српско-корејског приступног центра у Београду.

Председница владе изразила је очекивање да ће се интензивирати сарадња две државе на високом нивоу и још једном изразила жаљење поводом несреће на Дунаву у Будимпешти, у којој су, приликом судара два брода, страдали држављани Републике Кореје, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести