Додик: Ако су за поштовање граница, да поштују интегритет Србије

САРАЈЕВО: Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик позвао је данас политичке лидере у Сарајеву да, ако су заиста за поштовање граница на Балкану, јавно кажу да је Косово јужна српска покрајина и да поштују територијални интегритет Србије.
dodik, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Goll, arhiva

"На тај начин смирили би духове у БиХ. Јавна је тајна да би они колико сутра признали независност Косова да им на том путу не стоји вето из Републике Српске. О каквој онда принципијелној политици очувања граница и стабилности у региону говоре", рекао је Додик за Срну коментаришући изјаву хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да нема никакве аналогије између БиХ и Косова.

Додик је оценио и да је политика двоструких стандарда извор дестабилизације региона, било да долази од европских политичких елита или политичких елита из Федерације БиХ.

"Залагати се за суверенитет и територијални интегритет БиХ, а кокетирати са нарушавањем интегритета Србије јесте оно што стално ради политичко Сарајево и то никада неће бити прихваћено у Српској", рекао је Додик.

Комшић је раније данас изјавио да нема никакве аналогије између Косова и Метохије и Босне и Херцеговине, и да је немогуће тражити је, те да "нико неће своје губитке компензовати на Босни и Херцеговини". 

У изјави достављеној Танјугу, Комшић наводи да у региону не може "постојати никакав преседан, који би се даље могао примењивати у региону".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести