Додик: БиХ стабилна, али јединствена није, нити је икад била

САРАЈЕВО: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, изјавио је данас да је БиХ стабилна земља у безбедносном смислу и да ће тако остати, али да није јединствена нити је икада била.
Jutjub/RTRS/Milorad Dodik
Фото: Јутјуб/РТРС/Милорад Додик

Он је у Сарајеву после састанка чланова Председништва БиХ са министром за европске и иностране послове Аустрије Михаелом Линхартом, рекао да је ово била прилика да се страни саговорник упозна о стању у БиХ.

"Српска нема намеру да руши територијални интегритет БиХ, али има намјеру да врати суверенитет који је Устав и Дејтонски споразум дао Републици Српској", навео је Додик.

Навео је и да је аустријски министар поменуо неколико термина, међу којима стабилност и јединство.

"Верујем да БиХ има стабилност у безбедносном смислу и да ће тако остати, без обзира што неко стално најављује неку причу о рату. ?единство БиХ нема и то су испразни захтеви, јер БиХ никада није била јединствена", рекао је Додик новинарима, пренела је РТРС.

Истакао је да Српска неће да буде у пропалом концепту Оружаних снага БиХ, Високог судског и тужилачког савета, индиректних пореза.

"Управо зато ћемо повући своје сагласности", рекао је.

Поручио је да бори за интересе Српске, не угрожавајући друге и додао да Српска неће да плаћа илузије, као што су Оружане снаге.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести