Додик: Чланство у НАТО би представљало понизење за све Србе

БАЊА ЛУКА: Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би чланство Србије и БиХ у НАТО, представљало понижење за све Србе.
dodik, tanjug arhiva
Фото: Milorad Dodik, foto: Tanjug, arhiva

"М смо се већ одлуцили. Скупштина Србије и Народна скупштина Републике Српске донеле су одлуку о војној неутралности. НАТО је бомбардовао Србе два пута, прво у Републици Српској, а потом и у Србији, уз уверење да могу да се иживљавају над једним народом и испробавају своја војна и техницка достигнућа. Хиљаде бомби и страдање Срба у Српској и Србији не може да буде заборављено", рекао је Додик за РТРС.

Председник РС рекао је и да се очекује да српски народ о томе ћути, али да Срби морају да говоре о том злочину и да га никада не забораве.

"Они су изабрали Србе да на њима вежбају, да их убијају и уништавају им инфраструктуру. Чињеница о баченом осиромашеном уранијуму говори довољно о овом бездушном чину. Они сада желе да одрже војну вежбу код Бањалуке, са авионима који користе осиромашени уранијум, а опет се нађу Срби који  су спремни да то прихвате", рекао је Додик.

Председник РС позвао је грађане да не дозволе било какву војну вежбу на територији Републике Српске, наводи РТРС.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести