Додик: Истрајаћемо да премијер РС буде из СНСД

БАЊАЛУКА: Лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и изабрани српски члан Председништва Босне и Херцеговине, Милорад Додик, изјавио је данас да ће та странка истрајати на томе да премијер Републике Српске буде из те странке.
dodik, fonet
Фото: FoNet

Што се тиче власти на ниову БиХ, Додик је рекао да ће се заложити за формирање "српског блока", уколико људи из опозиције то буду желели.
Он је на конференцији за новинаре, коју је директно преносила Радиотелевизија Републике Српске, рекао да је задовољан постигнутим резултатом у самој Бањалуци, али не крије да је СНСД очекивао бољи резултат.

Чуди га, рекао је, да је Драган Мектић, министар безбедности БиХ из СДС-а, уопште изабран на неку функцију, ако се зна да је управо човек из те странке испаљивао зољу у Бањалуци.
Као апсолутни услов да уђе у зграду Председниšтва БиХ, Додик је истакао да је то застава Републике Српске, те додао да веррује да је компромис по том питању могућ.

"Формираћу тим који ће се бавити правилницима који се тичу српских представника у Сарајеву јер, између осталог, нећу дозволити да у Председништву БиХ не буде заставе Републике Српске", истакао је  Додик.
Младена Иванића је, каже, победио у изборној трци за Председништво БиХ, јер се његов противкандидат док је био на тој функцији није на прави начин борио за интересе Републике Српске.

Додик је говорио и о случају "Драгичевић" и истакао да стоји на располагању са жељом да се дође до истине.
"Али то се утврђује у Тужилаштву", закључио је Додик.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести