Додик: Иванића не видим као конкуренцију

БЕОГРАД: Председник Републике Српске и лидер СНСД Милорад Додик изјавио је да актуелног српског члана Председништва БиХ Младена Иванића и противкандидата на предстојећим изборима, не види као конкуренцију на предстојећим изборима.
milorad dodik, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Додик је за Пинк рекао да Република Српска није подељена у политичком смислу и да Иванић води странку (Партија демократског прогреса) која је на изборима добила осам одсто подршке грађана, док је његова странка добијала и до 40 одсто.

"Не можемо говотити о подељености, цела опозиција нема довољну подршку као странка коју водим", рекао је Додик и додао да је једини два пута биран на непосредним изборима за председника и да представља вољу народа.

"Не доживљавам Иванића као конкуренцију", истакао је Додик.

Навео је и да већ годинама покушава да оспори концепт урушавања Републике Српске, док Иванић шаље поруку западу да је за разговор, али до сада заправо никада није имао никакву одговорност. 

Додик је додао и да је његова странка побеђивала у седам изобрних циклус последњих 13 година исте људе који се сваки пут враћају на политичку сцену.

Председник РС је истакао и да се Русија не меша у изборе, истичући да је многе западне земље захватила антируска хистерија, коју у БиХ прихватају Бошњаци и Хрвати.

Он је одбацио наводе и да се Србија меша у предстојеће изборе, истичући да је нормално да РС сарађује са Србијом, те да је у последње две године био у Београду стотину пута, а у Сарајеву само два пута. 

Коментаришући сценарије по којима ће после избора бити протеста против изборних резултата, Додик је рекао да народ у РС није толико наиван јер је прошао кроз далеко теже ситуације.

Додик је рекао и да ће, уколико постане члан председништва БиХ, живети у Бањалуци и имати канцеларију у Републици Српској. 

Каже и да има извесних разлика са политиком Драгана Човића, хрватског члана Председништва БиХ, али да су сагласни око базичних ствари.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести