Додик: Мирни разлаз у БиХ ће се сигурно догодити

ПАСУЉАНСКЕ ЛИВАДЕ: Председник и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поновио је данас да је мирни разлаз једина опција за БиХ и да ће сигурно бити остварена у неком наредном периоду.
Jutjub/RTRS/Milorad Dodik
Фото: Јутјуб/РТРС/Милорад Додик

На питање новинара да прокоментарише изјаве Бакира Изетбеговића и Жељка Комшића да би решења која предвиђа тзв. нон пејпер Јанеза Јанше водила у рат, Додик је рекао да се у БиХ повела полемика као да је неко објавио рат, а да се у суштини разговара о могућности мирног разлаза, што је, како сматра једина могућа опција.

Он је оценио и да Изетбеговић Србе у РС и БИХ назива агресором, а желео би да остану да би се, како каже, на њима искијавао са разним концепцијама његовог оца о муслиманској дрзави, где би муслимани одлучивали о свему у БиХ, а Срби били кажњени, или отишли у Србију.

"Наравно да се то неће десити", поручио је Додик и указао да у условима када Изетбеговић и његова партија доносе декларације како треба Босну организовати без ентитета и без конститутивних народа, онда је једина реална варијанта мирни разлз.

"То је нешто што последњих година преферирам и мислим да је једино реално", истакао је Додик.

Напомиње да он као и многи није за промену граница, јер је граница, како каже, између РС и другог ентитета успостављена међународним споразумом и она је дефинитива и међународно призната и неће се мењати.

Додик је рекао да ће се полемика у БиХ наставити, али да у РС увек има оних који нападају српску страну и следе идеје и из Сарајева.

Председник Александар Вучић поновио је став да се Србија не меша у унутрашње односе у БиХ и да подржава интегритет БиХ као и РС у оквиру ње.

Каже и да смо спремни да увек разговарамо о свим темама, "не кидишући на оне који другачије мисле".

"Спремни смо да чујемо шта о свему мисле и припадници бошњачког, хрватског, а посебно шта мисли и српски народ", истакао је Вучић.

Milan
17.04.2021 • 15:05
Mrzim SVE separatistste! Svi su isti.
Veliki i mali
17.04.2021 • 22:05
Gospodine Milane, niti se za ovo, sto je najavljeno, pita Dodik, ni Vucic, ni bilo ko u drzavicama bivse nam zajednicarske drzave, vec je to plan velikih, koji su uvek donosili odluke onako kako njima odgovara, a ne nama ili nekom malom narodu. Ako nije jasno da su oni napravili, dok im je odgovaralo, Jugoslaviju, a onda rasturili, ne samo da bi ispunili svoje zahteve, vec i ratove kao opomenu, da se oni pitaju za sve. Posebno na, vavek, ratnickom Balkanu. To treba da nam je uvek na pameti.
A "razumna" bica?
17.04.2021 • 22:24
Prica je potekla od malih, koji sebe hrabre kako znaju da stanu na put velikim, kao i to da se slonovi plase miseva. I lesinari napadaju one male, samo onda kada su gladni. Dok su siti i ne obracaju paznju na njih. Kazu da su lisice mudre. Plen love samostalno. Sakali napadaju coporativno, opkoljavajuci plen sa sviju strana. Svaka zivotinja se snalazi i brani kako zna i ume. onako kako ju je priroda obdarila. Ipak, niko ne moze toliko da bude kivan i razjaren kao sto to moze ljut covek.
EUR/RSD 117.5814
Најновије вести