Додик: Непостојање заједничког става Председништва брука БиХ

САРАЈЕВО: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је срамота што чланови Председништва БиХ долазе у Београд на трилатерални састанак БиХ-Србија-Турска без заједничког става.
Milorad Dodik Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

"Ово је срамота, ми напросто идемо тамо, а председавајући (Жељко Комшић) нема иницијативу да се нешто деси и договори. Нити је сазвао, нити комуницирамо телефоном", рекао је Додик за Федералну телевизију и упитао се о чему би у таквој ситуацији могло да се прича у Београду.

Како преноси Срна, он је навео да је од турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, који је летос боравио у БиХ, тражио да омогући БиХ повољнији уговор него што има са Србијом.

Како је рекао, питање је, ако се понуди заједничка изјава у Београду, шта би у име БиХ требало да пише у том документу, будући да нема усаглашеног става међу члановима Председништва.

Српски члан Председништва БиХ сматра да би најбоље било брзо формирати Савет министара, и то у року од недељу или две, и кренути са решавањем економских питања, те замолити Турску и Србију да БиХ дају додатни период за у усаглашавања.

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести