Додик поново изабран за председника СНСД

ЛАКТАШИ: Председавајући председништва БиХ, Милорад Додик, поново је данас изабран за лидера Савеза независних социјалдемократа (СНСД), најјаче странке у Републици Српској.
dodik, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Goll, arhiva

Додик је реизабран једногласно на Сабору странке у Лакташима, којем је присуствовало више од 1.200 делегата.

Сабору СНСД присуствовали су и министри спољних и унутрашњих послова Србије, Ивица Дачић и Небојша Стефановић, преносе "Независне".

Додик је захвалио делегатима на реизбору и истакао да је част, привилегија и обавеза бити председник најјаче политичке странке у Републици Српској. 

"Заједно ћемо радити на остваривању наших циљева који су познати. СНСД остаје снага Републике Српске и њеног народа", поручио је Додик после гласања.

Отварајући Сабор, он је истакао да је Република Српска, предвођена СНСД-ом и њеним коалиционим партнерима, најстабилнији дио БиХ.

Додик је рекао да је Република Српска институционално, финансијски и политички стабилна, што је изузетно значајно.

Он је додао да су период од прошлог до овог страначког сабора обележиле победе на локалним и општим изборима, што је, како је рекао, од пресудног значаја.

Према његовим речцима, међутим, увек се може боље, јер постоје претпоставке за тако нешто.

На нивоу БиХ, наводи Додик, СНСД наставља да се бори за права српског народа и Републике Српске.

Политика Бењамина Калаја, који је покушао да створи ''интегралну босанску нацију'', својевремено је ишла за тим да овде нестану нације, да буде формирана једна нација, што није прошло. И сада се тако нешто тражи, да одустанемо од свог идентитета, што никада нећемо дозволити", закључио је Додик.

На Сабору су изабрани нови сазив Главног одбора и Статутарна надзорна комисија СНСД-а.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести