Додик: Са Сребреницом проблем у неједнаком третману жртава

БЕОГРАД: Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је да је проблем са "Сребреницом" у неједнаком третману жртава, те да Сребреницу не треба посматрати на начин како то желе Бошњаци.
Milorad Dodik Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Уз сво поштовање жртвама Сребренице, Сребреницу не треба посматрати на начин како то желе Бошњаци, они имају проблем са сталним наметањем те теме. Цео проблем Сребренице је у неједнаком третману жртава, истакао је Додик за Данас.

Према његовим речима, није могуће посматрати случај Сребренице без ширег контекста страдања и Срба на читавом простору Подриња.

Желећи да будем објективан и тачан, тражио сам имена страдалих на подручју Сребренице и Братунца током рата. Списак од 3.500 људи није измишљена прича. Ради се о томе да је страдање Бошњака било концентрисано на неколико дана или две седмице, а Срби су у континуитету страдали од 1992. до 1995. године, нагласио је Додик.

Додик понавља позив на формирање међународне комисије која би истражила злочине на ширем простору Сребренице.

И даље позивам на формирање међународне комисије, са највећим светским експертима, да они утврде шта је било током те три године и сад јавно изјављујем да ћу стати иза мишљења те комисије, закључио је српски члан Председништва БиХ.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести