Додик: Србија у Српској има најискренијег пријатеља

БАЊАЛУКА: Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик честитао је данас председнику Србије Александру Вучићу и грађанима Србије Дан државности, 15. фебруар, и поручио да Србија у Републици Српској увек има најискренијег и највећег пријатеља с којим је повезује нераскидива веза.
dodik
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

"Наша истинска повезаност оличена је у искреним, блиским везама са братским народом Србије, са којим делимо и баштинимо тековине исте, заједничке прошлости, порекла, културног и духовног наслеђа, из чега је често извирала наша братска љубав, узајамна подршка и поштовање које смо једни другима пружали и у најтежим временима", истакао је Додик у честитки.

Он је нагласио да је снажна и просперитетна Република Србија кључни и суштински носилац стабилности и мира на Балкану и региону и највећи ослонац оснаживању и просперитету Републике Српске, преноси РТРС.

"Користим прилику да Вам захвалим на добрим односима, братској љубави коју добијамо од Србије, политичком разумевању, као и многобројним заједничким економским и финансијским пројектима, чврсто убеђен да ће се наша међусобна подршка и сарадња наставити и у времену пред нама, на добробит и задовољство наших грађана", поручио је Додик.

За вакцинацију у Србији пријавило се 2.100 медицинара

У Републици Српској за вакцинацију против корона вируса до сада се пријавило 2.100 здравствених радника, изјавио је српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је истакао да ће се вакцинација здравствених радника одвијати на три локације, у Београду, Лозници и Сремској Митровици.

Захвалио је председнику Србије Александру Вучићу за пружену прилику да се медицински радници вакцинишу у Србији, преноси РТРС.

"То за Српску значи много, имајући у виду стање на тржишту. Чињеница је да је Србија једна од најбољих земаља у Европи, у свету, која ову ситуацију решава", рекао је Додик.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести