Ђорђевић иде у Крагујевац, који је пред банкротом

Кандидат за министа за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да ће одмах по избору нове владе отићи у Крагујевац, после упозорења Фискалног савета да том граду прети банкрот.
zoran djordjevic, youtube printscreen
Фото: Youtube Printscreen

„Морам да видим како су радили до сада на тим пословима, да направимо анализу и да видимо затечено стање, проблеме, шта ћемо да радимо, који ће то бити нови тим који ће да ради на томе са мном и да направимо неки план. Видећу и са премијерком шта је све приоритет, како бисмо радили на томе", рекао је Ђорђевић новинарима.

Са Аном Брнабић, како је рекао, још није причао о проблемима у Крагујевцу, али поручује да ће се тиме позабавити.

„Има доста сегмената у новом ресору и сваки од њих је изазов за себе. Посветићу се и пробаћу да људи који обављају посао у сваком од тих сегмената буду бољи него што сам ја. Желим да цео тим са мном на челу успе да уради нешто добро", рекао је он.

Упитан да ли је разговарао са Вулином о томе шта га чека у ресору за рад, каже да јесте, и да ће се поново видети када обојица и формално постану министри у новим ресорима.

Као највећи изазов на новој позицији, Ђорђевић види „све што би могло да допринесе да живимо боље, да Србија буде економски јака".

"Наравно, ја као неко ко се бави финансијама, акценат бацам и на финансијску контролу, управљање, токове новца, уштеде - то ће бити први мој фокус. Паушални поглед на то шта ме очекује већ имам, а трудићемо се да урадимо све што се може и да то буде најбоље могуће и да се осети", поручио је он.

Помало му је, каже, жао што напушта ресор одбране:

„Знате како је - једном у војсци, увек у војсци. То је уређен систем, ја сам служио војни рок и та љубав постоји у сваком грађанину Србије. Војска има највеће поверење и мени је драго да је то поверење порасло док сам био у мандату, да народ верује у војску и да то није безразложно“, рекао је Ðорђевић новинарима у Скупштини Србије.

Додаје да је већ "пребацио мисли на ''другу страну''“, односно у нови ресор.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести