Ђорђевић: Подршка Приштине опозицији да истраје у рушењу Вучића

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зорана Ђорђевић изјавио је вечерас да привремене власти у Приштини, преко албанских медија на Косову и Метохији, пружају подршку српској опозицији да истраје у рушењу легално изабраног председника Републике и владе. 
djordjevich_izj1
Фото: Танјуг (Видео)

Он је на комеморативној академији поводом обележавања 15 година од мартовског погрома над Србима на КиМ 2004. оценио да је циљ догађаја који су обележили јучерашњи и данашњи дан, понижење Републике Србије и релатизовање значаја трагичних догађаја 17. марта 2004. године.

"Привремене власти из Приштине, преко албанских медија са КиМ, пружају пуну подршку и поручују опозицији у Србији да истраје у рушењу легално изабраног председника и Владе Србије. Тиме су нас привремене власти из Приштине, али и њихови саборци из редова српске опозиције, још једном уверили да немају ни најмању представу о томе шта значе држава и државност нити чему служе медији", рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да медији треба да буду у служби свих грађана, а не, како је рекао, заробљеници добро увезане и интегрисане групице Срба и Албанаца "који су се енормно обогатили на овај или онај начин".

"Најчешће је то био илегалан начин", рекао је Ђорђевић. 

Он је поручио да Србија неће бити дестабилизована, ма колико да је новца уложено у организовање немира, јер је стабилност земље, а тиме и целог региона, у најбољем интересу грађана Србије. 

Ђорђевић је подсетио на речи председника Александра Вучића да у Србији не сме да постоји страх и да је Србија демократска и правно уређена земља, те да ће, на најбољи начин, у складу с тим принципима, умети да одговори на насиље.

"Влада Србије доследна је у својој политици да спроводи мирнодопску политику, која је у интересу свих грађана. Косово и Метохија је саставни део Србије и тако ће и бити", поручио је Ђорђевић. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести