ДПК поново тражи оставку Коњуфце због "Народног ока"

ПРИШТИНА:  Шеф посланичке групе Демокртске партије Косова (ДПК), Бедри Хамза, поновио је данас захтев те странке да председник парламента, Глаук Коњуфца, поднесе оставку због повезаности са терористичком организацијом "Народно око".
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

Хамза је на конференцији за новинаре рекао да Косово не заслужује да 20 година након рата за шефа највишег законодавног тела има политичара који је породично и политички повезан са припадницима организације "Народно око".

Подсетио је да је недавно суд у Приштини осудио бившег кандидата за посланика и активисту Самоопредељења Садри Рамабају, због деловања у оквиру терористичке организације "Народно око".

"Из тог разлога, председник парламента Глаук Коњуфца мора под хитно да поднесе оставку да би се сачувао демократски и правни карактер скупштине Косова ", рекао је Хамза, пренела је приштинска Коха.

Он је рекао да је досадашње понашање Самоопредељења у односу на ту организацију неприхватљив, а посебно Коњуфце за којег Хамза каже да је један од идеолога "Народног ока".

"Као носилац једне од најважнијих позиција он (Коњуфца) има моралну и институционалну обавезу да објасни грађанима какве су његове везе са овом организацијом када је више него познато да је уско повезан са једним од главних њених акера, Садри Рамабајом", рекао је Хамза.

Суд у Приштини је недавно осудио неколицину активиста организације "Народно око", која је формирана за ликвидацију актуелних политичких лидера Албанаца и неких косовскх интелектуалаца.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести