Дрецун: Позиција Србије непроменљива, присуство Трампа кључно

Милован Дрецун оценио је, осврћући се на предстојећи састанак представника Београда и Приштине у Вашингтону, да су светски званичници схватили колико је сложено питање Косова и Метохије.
Milan Drecun / Tanjug
Фото: Tanjug

БЕОГРАД: Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је, осврћући се на предстојећи састанак представника Београда и Приштине у Вашингтону, да су светски званичници схватили колико је сложено питање Косова и Метохије.

"Чврста је позиција Србије, а посебно председника Србије, да ни по коју цену нећемо признати самопроглашену независност такозваног Косова", рекао је Дрецун за ТВ Пинк.

Он је додао да се провлачи и питање о томе ко ће водити преговоре када је реч о наставку дијалога Београда и Приштине, односно да ли је реч о сучељавању Европске уније на челу са Немачком и САД.Дрецун је рекао да САД не желе да буду скрајнуте када је у питању решавање косовског проблема.

"По мени је кључан наговештај доласка председника САД Доналда Трампа на састанак у Вашингтону", оценио је Дрецун.Он је додао да постоји одређена неизвесност да би на том састанку могле да буду наметнуте теме о којима Србија неће да разговара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести