Дрецун: Свако ко рачуна на притисак има погрешну рачуницу

БЕОГРАД: Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун, изјавио је данас да је неопходно да на предстојећим ванредним парламентарни изборима на КиМ српски народ да поверење Српској листи, како би се задржало политичко јединство и стална комуникација и координација са Београдом.
Milovan Drecun Foto: Tanjug/video
Фото: Милован Дрецун Фото: Танјуг/видео

Дрецун је за РТС рекао да без тога нема ни опстанка, ни будућности српског народа на КиМ.

Према његовим речима, свако расипање гласова или покушај Приштине да добије појединце води слабљењу политичког утицаја српског народа.

"Само преко Српске листе, Београд може да помогне и никако се не сме дозволити да се преко појединаца српске националности изазива раскол", истакао је Дрецун.

Он је указао да је честитка америчког председника Џозефа Бајдена упућена председнику Србије Александру Вучићу, поводом Дана државности, непримерена у делу који се односи на признање тзв. Косова.

"Када вам неко пошаље честитку за Дан државности и захтева да признате (као независан) део своје територије, то је свакако врста провокације и непимерено је", сматра Дрецун.

Он је истакао да свако ко рачуна на неку врсту пристиска, има погрешну рачуницу.

"Треба питати Лајчака зашто не реагује на ту причу. Од Србије се тражи да сама себи зада ударац и мора много оштрије да се реагује", рекао је Дрецун.

Каже да је део честитке веома снажан притисак.

"Ми још не знамо на коју је врсту притиска Бајден спреман и зато је неопходно да покушамо да интензивном дипломатијом градимо добре односе са САД", рекао је Дрецун.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести