Дрецун: Ускоро примопредаја тела из масовне гробнице Бункер

БЕОГРАД: Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да ће ускоро бити обављена примопредаја тела из масовне горбнице - "Бункер" и додао да код Ђаковице постоје још три сличне.
Milan Drecun / Tanjug
Фото: Tanjug

Надам се, ако се те три масовне гробнице откопају да ће бити нових доказа против (косовског премијера у оставци, бившег командата ОВК) Рамуша Харадинаја, рекао је Дрецун за ТВ Пинк и додао да ипак није довољно надати се већ да је потребна снажна међународна кампања да се не одустане од подизања оптужнице против Харадинаја.

Након примопредаје тела моћи ће да се говори о именима и презименима жртава, рекао је Дрецуни и додао да нема сумње да је то подручје било под директним утицајем Рамуша Харадинаја и његовог брата Даута.

''Бункер'' је горбница у којој су завршили Срби убијени на најсуровији и најбестијалнији начин, који су мучени до бесвести, међу њима су и три детета, казао је Дрецун и додао да су тела затрпавана и угинулим псима како би се прикрили докази.

Дрецун је подсетио и да се Харадинај хвалио тиме да се рибе у Радоњићком језеру хране људским телима и додао да сматра да Харадинај не би био херој када би приштински међи описивали злочине које је починио.

У масовној гробиници "Бункер" пронађени су посмртни остаци десетак Срба.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести