ДСС: Увести служење војног рока од најмање шест месеци

БЕОГРАД: Председник ДСС-а Милош Јовановић изјавио је да је била грешка што је 2010. године суспендовано служење војног рока и предложио враћање рочног састава и служење војске најмање шест месеци.
Miloš Jovanović, DSS Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Јовановић је гостујући на Хепију рекао да се Србија налази у геополитичком окружењу где мора да штити своје националне интересе и да је за одржање мира потребна јака војска.

Била је грешка што је 2010. суспендован војник рок. Он никада није укинут. Данас војни рок постоји у Аустрији, Финској, Норвешкој, Литванији.. а низ држава размишља о поновом враћању служења војске, навео је лидер ДСС-а гостујући на Хепију, саопштио је ДСС.

Према његовим речима, рочни састав служи не само да људи добију одређено искуство, већ и јачању одбрамбене моћи сваке земље.

Имам два сина, ја сам служио војску и желео бих да ми синови служе војску. Јака војска служи да рата не буде. Што вам је јача војска, веће су шансе да вас нико не нападне, истакао је Јовановић.

Додаје да, иако као опозиционар често критикује потезе власти, похваљује јачање војске и набавку хеликоптера и ПВО система.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести