Ђукановић негира да је организатор антивладиних протеста

ПОДГОРИЦА: Председник Црне Горе Мило Ђукановић негирао је да је организатор данашњих антивладиних протеста у Црној Гори и оценио "крајње неморалним инсинуацијама" позив премијера Здравка Кривокапића да не дестабилизује државу и да протестанте повуче са улице.
djukanovic
Фото: Tanjug/Predsedništvo CG
"Крајње је неморално од премијера Кривокапића да инсинуира да ја организујем протесте који му се не свиђају. Узалудни су покушаји да сво своје незнање, непосвећеност и непостојаност покушава прикрити тиме што ће папагајски досадно за све окривити бившу власт", саопштио је Ђукановић.
 
Истакао је да је Кривокапић сада, како каже, кренуо да то чини и према њему лично.
 
"Познато је, а о томе је у тренуцима еуфоричног расположења након победе на изборима говорио и сам премијер, да сам уложио и улажем сав напор да се извршна власт конституише, и да што квалитетније профункционише", подсећа Ђукановић.
 
Истиче да је то чинио и чини због одговорности према држави за чију је обнову, како наводи, за разлику од премијера, без остатка радио и извесно гласао.
 
"И за чији напредак и даље радим. Иако имам све мање поштовања према влади и њеном премијеру. Јер из дана у дан сабирам све више утисака да незнање није једини и најважнији разлог њиховог неодговорног управљања државом. Не мора премијер да брине да иза бучне критике владе ових дана скривено стојим ја", каже Ðукановић.
 
Истиче да не само што се не скрива када критикује, већ и зато што никада није и, како каже, никада неће предузети ништа што би потенцијално угрожавало стабилност Црне Горе. "Ниједан појединац, па ни Здравко Кривокапић, или макар и лоша влада, не могу ме испровоцирати на такву неодговорност према држави. Верујем да сви заједно имамо политичке зрелости и капацитета да сачувамо мир, да покажемо одговорност према стратешким државним циљевима за које смо се сви декларисали, као и према свим грађанима Црне Горе, без обзира којој политичкој опцији припадали", навео је Ђуканвић, пренео је портал РТЦГ.
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести