Ђукановић: Смањење цензуса демократски искорак на штету СНС

БЕОГРАД:  Нико од нас није тражио меру смањења цензуса за скупштину, ово је демократски искорак који правимо себи на штету, изјавио је данас посланик и функционер СНС Владимир Ђукановић.
vladimir djukanovic fonet
Фото: FoNet/Ognjen Stevanović

"Нико из Европског парламента није то тражио од нас. Радимо себи на штету јер ћемо имати мање мандата, али ово је један демократски, не уступак, него искорак да би народ имао што више својих представника. Није баш једноставно када видите да је 400.000 гласова остало испод цензуса, то није у реду", рекао је Ђукановић гостујући на ТВ Прва.

Он је навео да је то одлука СНС, која ће, осим ако не буде озбиљно радила, овако теже формирати владу.

Ђукановић је подсетио да је 126 посланика већина, а да владајућа коалиција транутно има 131 мандат, без СПС, да се може десити да после избора има мање, али да је поента свега демократски избор.

"Ови који бојкотују инсистирају на бојкоту и не одговара им ни цензус од три одсто. Ја тврдим да они не би ушли у скупштину и кад не би било цензуса", казао је Ђукановић.

Функционер СНС мисли да ти људи "од беса не знају шта раде" и да су, док су били на власти, и они могли да омогуће мањи цензус, надзорни одбор у скупштини итд.

"Кажу после да смо ми диктатори, али у којој то диктатури неко спушта цензус са пет на три одсто", упитао је Ђукановић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести