Ђурић: Бибер један од усамљених диносауруса минулог времена

БЕОГРАД: Политички аналитичар Флоријан Бибер сматра да помирење на западном Балкану треба да буде засновано на потпуној негацији легитимних српских државних и националних интереса, тако што ћемо пасти на колена пред његовим миљеницима из Приштине, изјавио је данас потпредседника СНС Марко Ђурић.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Зато је, истиче Ђурић у саопштењу, наговештај сваког позитивног помака у односима Београда и Приштине који не почива на таквом сценарију, већ на праведном и компромисном превазилажењу несугласица и сукоба, Биберу лична увреда и шамар његовој екстремистичкој антисрпској мисији.

Само неко ко наступа у име најекстремнијих кругова у Приштини може да буде на становишту да на српској страни не постоји воља за помирење, јер годинама уназад смо управо ми ти који најгласније и најискреније у региону заговарамо политику мира и сарадње, навео је Ђурић.

Бибер је спреман, каже он, да у одбрани своје тезе да су Срби најгори народ на свету иде толико далеко да одриче значај историјском споразуму који је недавно постигнут у Белој кући, и који након дугог низа година представља конкретан корак ка решењима и помирењу које би уважавало потребе свих заинтересованих страна, а не би било друго име за понижавање и гажење Србије.

Бибер гори од жеље да Србију види згажену, али срећом, он је један од усамљених диносауруса минулог времена који и даље не успевају да превазиђу идеолошке и пропагандне матрице из деведесетих година прошлог века, закључио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести