Ђурић: Бојкот избора политичка капитулација пред одговорношћу

БЕОГРАД: Потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је данас да је најава неких опозиционих странака окупљених у „Савез за Србију“ о бојкоту избора политичка капитулација пред сопственом одговорношћу за катастрофалну политику коју су водили у претходним деценијама. 
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

„Да није смешно било би тужно“, рекао је Ђурић за ТВ Пинк одговарајући на питање како коментарише изјаву да се председник Србије и СНС Александар Вучић „плаши бојкота“.

Како је рекао, реч је о политичким странкама које се боре за цензус, или све заједно покушавају да га пређу, наводећи да је једном од њихових лидера Драгану Ђиласу за време док је управаљао Србијом пословна империја приходовала 500 милиона евра.

„Није се бавио лобирањем за Србију, нити Косовом и Метохијом, само својим пословним комбинацијама. Сада када им је испостављен политички рачун у виду подршке грађана која се мери статистичком грешком, да сви заједно морају да се боре за цензус, не ваљају им изборни услови“, казао је Ђурић и додао:

„Ваљда су им ваљали када су конторлисали све медије у Србији. Када су Ђилас, Шапер, Шолак и остали конторлисали све ТВ и дневне новине“.

Подсетио је да је Вучић јасно рекао да ће сви изборни услови који могу да се задовоље, а законе су писали управо ови који најављују бојкот, бити испуњени и да се држава стриктно тога придржава те да су због тога позване међународне посматрачке мисије и узело се учешће у различитим разговорима где су изнети захтеви везани за изборе. 

„Ако они и поред тога не желе да учествују рекао бих да је то политичка капитулација пред сопственом одговорношћу за катастрофалну политику коју су водили у претходним деценијама и бежање од сопствене одговорности. У питању је и перфидан покушај да се поткопа и ослаби државна позиција Србије“, закључио је потпредседник СНС.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести