Ђурић и нови амбасадор Израела о дијалогу БГ и ПР

БЕОГРАД: Дијалог Београда и Приштине је суштински важан за стабилизацију политичких прилика у региону и економски развој, међутим Србија неће у оквиру процеса нормализације односа ни имплицитно ни експлицитно признати једнострано проглашену независност Косова, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић у разговору с новоименованим амбасадором Израела у Србији Јахелом Виланом.
d
Фото: kim.gov.rs

Ђурић је амбасадора информисао о току дијалога Београда и Приштине и политичко-безбедносној ситуацији у српској јужној покрајини, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Бриселски дијалог је, према Ђурићевим речима, у овом тренутку талац неспремности Приштине да спроведе пре седам и по година преузету обавезу формирања Заједнице српских општина.

На састанку је било речи и о недавно потписаном вашингтонском споразуму, наводи се у саопштењу и додаје да је Ђурић изразио очекивање да ће у предстојећем периоду Израел, у духу традиционалног пријатељства наших држава и народа, наставити да има слуха и поштовања за српске државне и националне интересе.

Српски народ ће у братском јеврејском народу наставити да види пријатеља и сапатника, и два народа ће наставити да се уједињено боре против ревизије историје и за истину о заједничким страдањима, рекао је Ђурић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести