Ђурић: Избори 21. јуна за наставак развоја и јачања Србије

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора СНС и кандидат за народног посланика Марко Ђурић изјавио је данас да је 21. јун значајан датум за Србију која ће, каже, тог дана наставити да се развија и напредује.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ђурић је оценио да СНС има велики број присталица који се залажу на наставак промена и успона земље, као и за политику засновану не принципима очувања стабилности, јачања економије и породице, неговања националног идентитета и стратешке оријентације ка будућности.

"Уверен сам да ћемо 21. јуна тај пут не само сачувати него убрзати и ојачати", рекао је Ђурић за ТВ Хепи.

Он је казао да је 2014. године спречен банкрот и заустављено пропадање земље и да су за неколико година отворене стотине фабрика у земљи, изграђено више од 300 километара аутопутева, смањена стопа незапослености са 26 на испод 10 одсто.

Како је рекао, до краја године биће додатно повећање плате у јавном сектору, пре свега за здравствене и просветне раднике који су поднели највећи терет током кризе изазване епидемијом корона вируса.

На констатацију да опозиција замера актуелној власти да је стално у кампањи, Ђурић је рекао да то говоре они који су се док су били на власти бавили приватним бизнисом, уместо да буду на услузи грађанима, алудирајући на лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа чије је компанија, како каже, док је био на власти пријавила 619 милиона профита.

Ђурић је казао да се за време епидемије показало како се води земља истичући да је Србија за неколико недеља напорног рада и уз лично ангажовање председника Александра Вучића, успела да набави довољно заштитне медицинске опреме, као и да је била у могућности да Италији испоручи милионе маски.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести