Ђурић: Неаргументоване изјаве Крамон и блаћење Србије

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић изјавио је данас да су коментари известиоца Европског парламента за Косово Виоле фон Крамон неаргументовани, да показују да није истински борац за демократију и да жели да наметне обавезу да грађани у Србији бирају по њеној вољи и вољи оних у чије име лобира.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Позивам Виолу фон Крамон да нас барем мало изненади бавећи се нечим осим неаргументованим и пристрасним блаћењем Србије. Поздрављам то што се, као известилац Европског парламента за нашу јужну покрајину, бави ситуацијом у осталим деловима Србије, иако то чини на злонамеран и пропагандистички начин, међутим било би још боље да лекције о демократији држи у Доњој Саксонији или у Бриселу", рекао је Ђурић у писаној изјави.

Истиче да се од ње очекује "да служи својим суграђанима у Немачкој, а не само Албанцима на Косову и Метохији".

Ђурић каже да је Виола фон Крамон још једном потврдила да је лажни борац за демократију, јер грађанима Србије ускраћује право да бирају по својој вољи и у интересу своје земље, намећући им обавезу да бирају по њеној вољи и вољи оних у чије име лобира.

"Србија је очигледно оаза истинске демократије у Европи, јер код нас грешка система каква је Виола фон Крамон није могућа.Србија жели да буде део Европе у којој недобронамерни и неодговорни појединци неће моћи да невеликим бројем гласова буду изабрани на важне функције и ничим заслужено постану свемогуће судије државама и народима", поручује Ђурић.

Посланица Зелених и известитељка за Косово у Европском парламенту, упитана између осталог, како оцењује актуелну ситуацију у Србији у области владавине права и слободе изражавања рекла је за "Данас" да је изборна кампања показала да демократска дебата и надметање не функционишу у Србији.

Када је у питању споразум који су недавно Београд и Приштина потписали навела је да је у питању „веома ограницен споразум, и свакако не историјски, како би то поједини људи у Вашингтону желели да представе“.

То што још увек није формирана нова у Србији, посланица Европског парламента окарактерисала је као интересантну ситуацију додајући да "Вучић мора да има добар разлог што одлаже овај процес, иако, нарочито у временима ове здравствене кризе, треба да буде веома важно имати веома јасне одговорности и „ланце командовања“".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести